Pana cand romanii se vor prezenta la urne spre a-i desemna pe cei ce vor decide soarta localitatilor lor in viitorii 4 ani, mai sunt trei zile. Partidele au incercat sa anticipeze rezultatele Pana cand romanii se vor prezenta la urne spre a-i desemna pe cei ce vor decide soarta localitatilor lor in viitorii 4 ani, mai sunt trei zile. Partidele au incercat sa anticipeze rezultatele scrutinului prin sondaje de opinie, unele date publicitatii, altele ferite cu mare grija de ochii presei si, deci, ai electoratului. Dupa cum arata si randurile de mai jos, PSD are mari sanse sa-si pastreze fotoliile de primar in multe dintre municipiile tarii (de aceea, in general, i-a impins in lupta pe cei aflati deja in fruntea bucatelor), ba chiar sa patrunda si in cateva centre urbane controlate pana acum de catre Opozitie. Aceasta din urma crede ca in fiefurile sale traditionale situatia de astazi nu va cunoaste schimbari fundamentale in defavoarea sa si, la randu-i, spera in erodarea audientei publice a primarilor si consilierilor partidului de guvernamant, ceea ce ar aduce-o din nou la putere in cateva municipii pe care le-am administrat pana in 2000. Si Puterea, si Opozitia si-au desemnat, de aceea, numerosi oameni cu greutate (parlamentari, viceprimari, consilieri) pentru a fi inscaunati ca primari ori macar consilieri locali si judeteni.
* Alba. Actualul primar Mircea Hava (PD) pare sa fie inca o data preferatul alba-iulienilor. In campanie mai sunt angrenate alte cateva persoane cu staif pe plan local: Ioan Florea, vicepresedinte al Consiliului judetean (PSD), Nicolae Popa, fost deputat (PUR), Simion Cretu, director la Agentia de Dezvoltare (PNL).
* Arad. In resedinta de judet, principalii candidati au o serioasa experienta in administratia publica. Candidatul PSD este actualul primar Dorel Popa, cel al PD, Gheorghe Falca, detinea functia de vicepresedinte al Cons