Usoare si delicioase: . Macaroanele. Mamma mia - ce gust de soare si de vacanta: macaroane fierte al dente, cu legume proaspete si ierburi aromate si aproape fara grasimi. Retetele de mai jos va garanteaza savoarea maxima la minimum de calorii.. Tortiglioni cu salsa verde si rosii. Ingrediente (pentru 4...
Usoare si delicioase:
Macaroanele
Mamma mia - ce gust de soare si de vacanta: macaroane fierte al dente, cu legume proaspete si ierburi aromate si aproape fara grasimi. Retetele de mai jos va garanteaza savoarea maxima la minimum de calorii.
Tortiglioni cu salsa verde si rosii
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 legaturi patrunjel verde, 2 legaturi busuioc proaspat, 2 catei de usturoi, 3-4 lingurite capere, 3 linguri ulei de masline, 50 ml zeama concentrata de zarzavat (Knorr+apa), 2 lingurite zeama de lamaie, sare, piper, 250 g rosii (marunte), 150 g mozzarella, 400 g tortiglioni (macaroane groase si scurte).
Mod de preparare:
• Se spala verdeata, se zvanta si se rup frunzulitele. Se curata usturoiul si se marunteste in mixer impreuna cu verdeata, caperele, uleiul, zeama de zarzavat si zeama de lamaie. Se sareaza si se pipereaza. Rosiile spalate si sterse se taie in patru, iar mozzarella cubulete mai mari.
• Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare si se scurg, punand deoparte putina apa in care au fiert. Se rastoarna din nou in cratita si se amesteca cu sosul de verdeata (salsa verde) si rosiile. Se incalzesc cateva minute pe foc, adaugand putina apa pusa deoparte. Se gusta de sare si piper si, inainte de a le servi, se incorporeaza si mozzarella si - eventual - cateva capere intregi.
Bucatini cu dovlecei (carbonara)
Ingrediente (pentru 4 portii): 1 kg dovlecei, 1 ceapa (50 g), 1 ardei iute rosu, 100 g piept de pui sau de curcan taiat fasii subtiri, 1 lingura ulei, sare, pip