Ieri, prin adresa nr. 209/27 mai a.c., Parchetul National Anticoruptie ne-a confirmat ca, la nivelul Serviciului Teritorial Galati al PNA, exista in lucru un dosar privind "Mafia pietelor".
Procurorii s-au autosesizat in cazul anchetelor de presa, realizate de cotidianul nostru, cu privire la ilegalitatile comise sub ochii conducerii Directiei Administratiei Pietelor si Tirgurilor (DAPT) Braila, desfasurind, in prezent, activitati de verificare, pentru a stabili daca s-au comis infractiuni care intra in sfera coruptiei.
In paralel, pe rolul Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Politiei Judetului Braila, exista un dosar penal, care vizeaza "afacerile" cu spatiile din piete.
Reamitim ca, la data de 31 martie, in premiera, reporterii nostri, sub acoperire, au dat in vileag modul fraudulos in care spatii ale DAPT treceau in folosinta de la un negustor la altul, fara licitatii prealabile.
Mai mult, "Obiectiv" a reusit sa descopere ca negustorii care cedau spatiile solicitau bani grei de la cei care le preluau, suma ceruta pentru "vadul comercial" fiind de 300 milioane de lei.
Ziaristii nostri au mai descoperit ca aceste biznisuri cu spatiile comerciale ale statului dureaza de 10 ani, in perioada 1994-2004, numai in Hala, efectuindu-se 26 astfel de operatiuni, cu 19 spatii, inregistrindu-se cazuri cind aceeasi suprafata s-a plimbat de la un afacerist la altul, chiar de 3-4 ori.
Se pare ca sumele invirtite pe sub mina, in toti acesti ani, se ridica la circa 4 miliarde de lei, bani care au intrat in mod ilicit, in buzunarele unor smecheri.
Directorul Gheorghe Boboc, seful Administratiei Pietelor, sustinea, pe 31 martie, ca habar n-a avut de afacerile subterane, cu spatiile pe care le gestioneaza, in ciuda faptului