Moartea muzicianului Ray Charles, la virsta de 73 de ani, a redeschis discutia despre iconurile culturale ale secolului XX. Ray Charles, care a trebuit sa se lupte cu saracia, orbirea si dependenta de heroina, a fost unul dintre cei mai iubiti muzicieni americani.
Moartea muzicianului Ray Charles, la virsta de 73 de ani, a redeschis discutia despre iconurile culturale ale secolului XX. Ray Charles, care a trebuit sa se lupte cu saracia, orbirea si dependenta de heroina, a fost unul dintre cei mai iubiti muzicieni americani. Moartea sa a survenit dupa ce, in ultimii ani, medicii au incercat sa stopeze agravarea unei afectiuni a ficatului de care suferea interpretul.
Considerat unul dintre autorii succesului de care s-a bucurat muzica soul, Charles este cunoscut pentru piese ca ?Georgia On My Mind? sau ?Hit The Road Jack?. Managerul interpretului a declarat ca Ray Charles ?a fost constient pina in ultima clipa si a tinut sa spuna lumii ca o sa-i fie dor sa-si incinte familia si prietenii, cum a facut-o de atitea ori in ultimii 58 de ani.? Pe de alta parte, unul dintre biografii interpretului spune ca muzicianul nu a putut sa vorbeasca in ultimele saptamini.
Inca din anii '50 i se spunea ?Geniul?, debutind ca pianist si cintaret de jazz. De obicei, Charles este considerat unul dintre primii muzicieni care au avut indrazneala sa foloseasca elementele tulburatoare din muzica gospel in piesele de muzica pop. De la virsta de 7 ani Ray Charles si-a pierdut vederea, in urma unei afectiuni necunoscute. Intr-un interviu din 2001, muzicianul a povestit ca mama sa l-a obligat sa-si depaseasca infirmitatea: ?Ma punea sa tai lemne, sa spal haine, sa fac focul... unii credeau ca exagereaza, dar mama le raspundea: ?Daca este orb nu inseamna ca este si prost, trebuie sa invete??.
In cariera sa, Ray Charles a primit 13 Premii Grammy, intre care si un