Picnic. Tarte cu dovlecei si ceapa. Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat fraged, 400 ml lapte smantanit (degresat), 3 oua, 1 varf de cutit nucsoara, 3 dovlecei, 200 g cartofi, 4 cepe verzi, 1 legatura cimbru proaspat, 1 lingura seminte de susan, sare, piper macinat. . Mod de preparare:. Intin...
Picnic
Tarte cu dovlecei si ceapa
Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat fraged, 400 ml lapte smantanit (degresat), 3 oua, 1 varf de cutit nucsoara, 3 dovlecei, 200 g cartofi, 4 cepe verzi, 1 legatura cimbru proaspat, 1 lingura seminte de susan, sare, piper macinat.
Mod de preparare:
• Intindeti aluatul cat mai subtire si imbracati cu el 8 forme mici de tarta (antiadezive). Separat, bateti intr-un castron ouale cu laptele, nucsoara, sarea si piperul.
• Taiati dovleceii rondele, opariti-i cu apa clocotita si lasati-i sa se scurga. Curatati cartofii, fierbeti-i si taiati-i felii subtiri.
• Puneti in fiecare forma cate-un strat de dovlecei si unul de cartofi (alternativ) si turnati deasupra cate 3 linguri din amestecul de oua + lapte.
• Presarati apoi ceapa taiata rondele si cimbrul tocat marunt si dati tartele 30 de minute la cuptorul incins in prealabil la 210. Cand sunt coapte tartele, presarati peste ele semintele de susan.
Paine umpluta (provensala)
Ingrediente (pentru 8 persoane): 1 paine mare rotunda (de casa), 2 cepe, 2 ardei grasi rosii, 3 dovlecei, 4 linguri ulei de floarea-soarelui, 2 vinete, 3 rosii, 200 g branza de oaie, 4 felii de sunca sau jambon, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 catei de usturoi, 10 frunze de busuioc, sare, piper macinat.
Mod de preparare:
• Curatati ceapa si ardeii, taiati-le cubulete si caliti-le 5 minute in uleiul incins. Spalati dovleceii si vinetele si taiati-le rondele subtiri. Taiati rosiile bucati, tocati cimbrul, usturoiul si jumata