La cea de-a unsprezecea editie, Festivalul International de Teatru de la Sibiu, produs de Fundatia „Democratie prin cultura“, este manifestarea teatrala cu cea mai pregnanta imagine din spatiul romanesc, aceasta gratie si faptului ca organizatorii au inteles cit de importanta este mediatizarea unui asemenea eveniment. Interesant de aflat ar fi cit anume din seducatoarele suite de vorbe si imagini corespund structurii de adincime a festivalului.
Tema editiei 2004 a fost „Mosteniri“; cu mijloacele limbajului teatral, FITS activeaza importante linii de forta din mediul cultural sibian – institutii, fundatii, reviste –, articulindu-se coerent in viata comunitatii, dind un plus de farmec orasului care topeste fragmente de burg medieval in tendintele si pretentiile de contemporaneitate europeana. De aceea, institutii europene, oameni politici si functionari culturali au incurajat si au promis sprijinul lor privind candidatura orasului Sibiu la statutul de Capitala culturala europeana 2007.
Structura FITS cuprinde citeva sectiuni importante: Spectacole; Evenimente – intilnirea retelei culturale EUNESTAR, intilnirea atasatilor culturali din Romania, lansari de carte, conferinte, spectacole-lectura; Underground – teatru in spatii neconventionale; Concerte; Ateliere internationale.
Printre bucuriile teatrale pe care le-a oferit aceasta editie a FITS se numara spectacole ca: Noul locatar de Eugen Ionescu, regia Tompa Gabor (Northern Stage Ensemble, Marea Britanie); Goldoni. Venetia, spectacol de Andriy Zholdak (Charity Producer’s Fund Harkov State Academic Drama Theatre BEREZILL, Ucraina); Cum doriti sau Noaptea de la spartului tirgului, dupa Shakespeare, spectacol de Silviu Purcarete (Teatrul National Craiova); Electra, dupa Sofocle si Euripide, spectacol de Mihai Maniutiu (Teatrul de Stat Oradea, Compania „Iosif Vulcan“); Requiem de Honoch Lev