Mancaruri de vara cu carne de pui. Chiftele din piept de pui cu crema de mustar. Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g piept de pui dat prin masina de tocat, 2/3 ceasca pesmet, 1 lingura praf de curry (nu prea iute), 2 linguri patrunjel verde tocat marunt, 1 ou batut usor, sare, piper negru macinat....
Mancaruri de vara cu carne de pui
Chiftele din piept de pui cu crema de mustar
Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g piept de pui dat prin masina de tocat, 2/3 ceasca pesmet, 1 lingura praf de curry (nu prea iute), 2 linguri patrunjel verde tocat marunt, 1 ou batut usor, sare, piper negru macinat. Pentru crema: 1/4 ceasca smantana acrisoara, 1 lingura mustar gros (cu bobul mare), 1/4 ceasca ulei de masline.
Mod de preparare:
• Se pun intr-un castron carnea tocata, pesmetul, praful de curry, patrunjelul, oul, sarea si piperul, se framanta bine cu mana, se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa stea la frigider circa 20 de minute.
• Se imparte tocatura in 6 portii egale si se formeaza - cu palmele unse cu ulei - chiftelele, care se turtesc usor. Se pun pe gratarul incins sau in cuptor, sub grill, si se prajesc pe ambele parti, pana ce se patrund si se rumenesc frumos. Se servesc fierbinti, cu crema de mustar.
• Pentru crema, se pun intr-un bol mare mustarul si smantana si se bat bine cu telul. Se adauga uleiul picatura cu picatura si se bate in continuare pana ce crema devine neteda si onctuoasa.
Pui "provenzale"
Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 copane de pui, 1-2 linguri ulei de masline, 1 ceapa potrivita taiata marunt, 2 catei de usturoi presati sau zdrobiti, 2 ardei grasi rosii (mari) taiati fasii, 400 g rosii decojite (din conserva), cu zeama cu tot, 1 lingura bulion, 1/4 ceasca vin dulce, 1/2 lingurita zahar, 1/3 ceasca busuioc tocat marunt, 1/2 ceasca masline negre fara samburi,