Nici acum, dupa cel de-al doilea tur de scrutin, nu se stie cine a castigat, de fapt, alegerile locale. PSD sustine ca el a batut. Invocand numarul de primari. Alianta declara ca, dimpotriva, ea a obtinut victoria.
English version Invocand, la randu-i, procentajul la consiliile judetene. Controversa, devenita nationala prin interventia presei, si ea impartita in doua, ar putea destabiliza bunul-simt al omului normal. Stiind din viata ca din doi dulai care se incaiera pentru o catelusa, unul, cel ramas stapan pe nurii cu pricina, trebuie denumit invingator, si celalalt, fugitul cu coada intre picioare, invinsul, alegatorul de rand se cruceste de faptul ca amandoua formatiunile au biruit in alegerile locale. Asistam astfel la o bazaconie de veselia unui Tandala politic. Dupa incheierea scrutinului, batalia dintre cele doua forte a devenit mai inversunata decat in timpul campaniei electorale. Inainte se luptau pentru a-i convinge pe romani sa le dea votul. Acum se lupta pentru a trece drept invingatoare. Si nu de dragul palmaresului, ci dintr-un crancen interes.
Daca scopul scrutinului pentru locale ar fi fost unul firesc, altfel spus, prezenta celor mai buni gospodari in fruntea primariilor si a consiliilor, nu s-ar fi ivit aceasta aberatie a ciorovaielilor pe mormantul voturilor liber exprimate. Atat PSD, cat si Alianta si-ar fi indemnat alesii sa treaca de indata la treaba. In campanie s-au acuzat reciproc ca n-au facut nimic pentru inflorirea localitatilor. Ar avea acum ocazia sa demonstreze cetatenilor ca acuzatiile au fost nedrepte. Numai ca nu acesta a fost scopul pentru care PSD si Alianta si-au pus poalele in cap timp de aproape o luna si ceva. Fiecare a gandit scrutinul ca un moment esential in batalia pentru halca mai mare, cea care se va obtine dupa ce romanii vor fi pacaliti si la alegerile generale. In perspectiva acestor alegeri, care vo