Prin cifra de afaceri de 2 miliarde euro, S.C. Electrica SA s-a clasat pe prima pozitie in topul firmelor de stat. In perioada 2000-2003, numarul de angajati s-a micsorat cu 4.000, iar productivitatea Prin cifra de afaceri de 2 miliarde euro, S.C. Electrica SA s-a clasat pe prima pozitie in topul firmelor de stat. In perioada 2000-2003, numarul de angajati s-a micsorat cu 4.000, iar productivitatea a crescut cu 6%. In prezent, gradul de incasare al Electrica este de 98%.
Interviu cu domnul Silviu Lucian Boghiu - directorul general al Electrica SA
- Domnule director general, cum caracterizati evolutia Electrica SA in ultimii ani?
- Electrica SA a trecut pe prima pozitie in topul firmelor romanesti din punctul de vedere al cifrei de afaceri: circa doua miliarde de euro. Este o pozitie care ne descrie si care ne si obliga. Dincolo de statistici, Electrica este o firma de importanta nationala, pionul central al intregului sistem energetic. Ne cunoastem responsabilitatile ce ne revin din aceasta calitate si ne straduim sa raspundem tuturor asteptarilor clientilor nostri.
Economia de piata a impus functionarea Electrica in conditii concurentiale. Procesul de adaptare, tranzitia catre acest sistem se desfasoara pe doua directii majore: pe de o parte, prin responsabilitatile MEC, ce actioneaza in vederea crearii cadrului propice manifestarii concurentei in conditii de siguranta a SEN, iar pe de alta parte, prin eforturile Electrica SA de reorganizare si eficientizare a activitatii proprii. O companie precum Electrica trebuie sa reactioneze la schimbarile pietei in zile si saptamani, in loc de ani. Capacitatea de a reactiona rapid si eficient presupune o structura flexibila, adaptabila necesitatilor pietei.
Pasii de reforma si restructurare intreprinsi de Electrica SA intr-un ritm alert duc la: evidentierea clara a costurilor, definirea cap