Un hacker poate sta pe internet mai bine de 10 ore zilnic, somnul contind foarte putin. La primele ore ale diminetii, in fata calculatorului, A.N. consulta ultimele bug-uri (erori) care apar in programe. El foloseste ultimele functii de limbaje de programare pentru a gasi erori.
Descarca ultima versiune la care este bug-ul respectiv si incearca sa reproduca ceea ce au spus utilizatorii respectivului site ca nu merge. “Programele la care lucrez sint open sourse, asadar sursa este disponibila. Downloadez programul si sursa lui apoi caut in sursa codul care a generat eroarea si incerc rezolvarea erorii.
Dupa ce o rezolv postez solutia pe site-ul producatorului”, a spus A.N.
Dar, un hacker nu se ocupa numai de securizare. Daca vrea, doar cauta eroarea, nu o corecteaza si automat nu posteaza solutia. Dupa cum spun hackerii, pentru a sparge un server este nevoie de “mult curaj si o tona de ambitie”. A.N. sparge servere pentru a demonstra ca stie ceea ce face si pentru a avea acces la informatie. Nu alege niciodata un server la intimplare.
Cum se sparg serverele? In limitele “secretului profesional”, A.N. ne-a spus doar ca se asigura daca serverul ii permite conectarea la distanta si de obicei se mai trec prin trei - patru servere pina ajunge la serverul-tinta. Dupa ce reuseste sa se contecteze, el, la fel ca hoti hackerii, sterge log-urile (urmele) si apoi restarteaza serverul. {i astfel nu poate fi prins.
A.N. sustine ca servere vulnerabile sint oriunde in lume si ca “hackerii sint impotriva Microsoft-ului pentru ca iau bani pentru niste produse proaste insa sustin creatorii de virusi”. De obicei, dupa ce sparge un server, A.N. prefera sa trimita solutia. In afara acestor activitati, el consulta zilnic buletinele de securitate si face up-date-uri de securitate pe serverul propriu.
Prevederi legale pentru prevenirea crimin