Mancaruri de vara . Cubulete de Tortilla cu masline. Ingrediente (pentru circa 16 bucati): 700 g cartofi nesfaramiciosi, 2 cepe, 1 ardei gras rosu, 3 linguri ulei de masline, 6 oua, sare, piper negru, 8 masline verzi si 8 negre (fara samburi), 16 fire rozmarin. . Mod de preparare: . Se curata cartofi...
Mancaruri de vara
Cubulete de Tortilla cu masline
Ingrediente (pentru circa 16 bucati): 700 g cartofi nesfaramiciosi, 2 cepe, 1 ardei gras rosu, 3 linguri ulei de masline, 6 oua, sare, piper negru, 8 masline verzi si 8 negre (fara samburi), 16 fire rozmarin.
Mod de preparare:
• Se curata cartofii si se taie felii, iar ceapa si ardeiul - spalate si curatate - se taie cubulete. Se incinge uleiul intr-o tigaie de teflon si se prajesc cartofii pana ce se rumenesc frumos, dupa care se adauga ceapa si ardeiul si se lasa si ele sa se caleasca putin.
• Separat se bat ouale, se condimenteaza bine, se toarna peste cartofi si se lasa sa se intareasca, aproximativ 5 minute - cu capac. Se rastoarna Tortilla pe o farfurie, se lasa sa alunece din nou in tigaie si se prajeste 5 minute si pe partea cealalta.
• Se scoate Tortilla pe un fund de bucatarie, se lasa sa se raceasca, se taie in 16 cuburi si se infig in fiecare cub cate o maslina si un firicel de rozmarin.
Telemea in frunze de vita
Ingrediente (pentru 8 bucati): 16 foi de vita (din conserva), 400 g telemea, 3 catei de usturoi, putin cimbru proaspat, piper negru, 2 linguri ulei de masline.
Mod de preparare:
• Se clatesc frunzele de vita cu apa rece si se taie branza telemea in 8 bucati. Usturoiul curatat se taie feliute subtiri si se presara, impreuna cu frunzulitele de cimbru, peste telemea.
• Se invelesc bucatile de branza in cate doua frunze de vita, se ung cu ulei si se prajesc 7 minute pe gratar, rasucindu-le intruna.
• Inain