Rezentantii mass-media din Sibiu au facut ieri front comun in fata incalcarii flagrante a articolulului 31, alineatul 1,din Constitutia Romaniei care priveste „dreptul persoanei de a avea acces la orice informatie de interes public", drept care nu poate fi ingradit, in felul in care a facut Spitalul Clinic Judetean.
Mai bine de doua saptamani, accesul reprezentantilor presei a fost restrictionat in urma unui articol care a facut dezvaluiri despre indolenta si coruptia existenta in spitalul sibian, la care au fost martori doi reprezentanti ai Fundatiei Urgenta din Olanda.
Pentru ca situatia devenea din ce in ce mai grava, reporterii a trei din cele patru cotidiane din Sibiu au decis sa rupa tacerea care fusese impusa la cea mai mare unitate spitaliceasca din Sibiu, unitate care este platita din banii contribuabililor.
Fratia presei
Indignati de modul in care conducerea Spitalului Clinic Judetean ii facea pe reprezentantii mass-media sa astepte zeci de minute in poarta spitalului, in timp ce pe langa ei treceau liber bisnitarii, aproape toata presa sibiana a facut, ieri, front comun, decisa sa nu paraseasca intrarea pana in momentul in care dreptul de a informa cititorul, telespectatorul sau ascultatorul nu era recunoscut
„chiar de va fi sa ne legam cu lanturi de portile spitalului", dupa cum a spus unul dintre reprezentantii presei.
Cu mic cu mare, s-au adunat intrarea de la Urgenta reporterii a opt din cele noua televiziuni locale sau care au corespondenti in Sibiu, reprezentantii celor trei ziare care au rupt tacerea, precum si reprezentanti ai unui ziar saptamanal. Acestia au hotarat sa apere dreptul sibianului la informatiile de interes public.
Directorul intra in concediu, purtatorul de cuvant pleaca la