In perspectiva alegerilor generale din toamna aceasta, este aspectul cel mai important. Trendul s-a inversat si toate incercarile disperate de acoperire mediatica a acestei noi realitati seamana cu o patura prea scurta, lasa ori capul, ori picioarele afara.
Asa s-au petrecut lucrurile si in vara lui '96, cand nemultumirile acumulate la adresa PDSR au dat castig de cauza CDR in marile orase, ca semn al victoriei de la alegerile parlamentare si prezidentiale. Si tot pe valul anticoruptie, dar si anticomunism. Intre timp, PSD-ul d-lui Nastase, urmasul politic al PDSR-ului d-lui Iliescu, a renuntat in fapt la orice ideologie, asa ca anticomunismul a cazut in desuetudine.
Coruptia insa, care este boala congenitala a oricarui partid-stat, a ocupat si volumul dislocuit. Din fericire, electoratul nu mai crede in minuni, in consilii cetatenesti de combatere a coruptiei sau in procese vadimiste pe stadioane, astazi aspira la o economie normala, in care accesul la resurse sa nu mai fie conditionat politic. Baronii locali sunt respinsi in primul rand ca gestionari ai resurselor locale in folosul personal si al camarilei si abia apoi pentru atitudinea lor ciocoiasca, cum pare sa creada d-l Adrian Nastase. La Bacau, fratele primarului Dumitru Sechelariu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si Constructiilor, a bagat in drumuri banii din cateva judete. In acelasi timp, asa cum a aratat Antena 1, consiliul local a subventionat masiv firma de transport a mamei primarului, Agripina. La sfarsit, Dumitru Sechelariu a iesit din primarie sub protectia jandarmilor, huiduit de cetateni. Avea lacrimi in ochi. Unde a gresit? PSD-ul se surpa incet dar sigur pe fondul inlocuirii din mers a partidului celor multi si neadaptati la rigorile economiei de piata, cu partidul celor care se descurca foarte bine in apa tulbure a tranzitiei. Problema principala a PSD-ului est