Se pare ca infrangerea suferita la alegerile locale i-a determinat pe unii din partid sa se revolte. Nu mai vor sa traga ponoasele pentru un baron ca Sechelariu sau Oprisan. Mai mult, li s-a acrit sa vada conducerea de la Bucuresti cum ii ia in brate si-i scoate basma curata pe toti neispravitii. Randurile trebuie rupte.
Ioan Rus a deconspirat asemenea tendinte negative in special dupa ce a pierdut functia de primar la Cluj. Inainte a tacut. Cineva nu a putut sa se stapaneasca si s-a legat de el. Fostul ministru de Interne este vazut, pe undeva, ca un fel de "cap de lista" in sirul nereusitelor.
S-ar putea chiar sa fie invinuit mai mult decat Geoana pentru toata nenorocirea care s-a abatut asupra partidului de guvernamant. Pentru ca una este sa fie facut sah-mat unul ca Sechelariu, la Bacau, si alta un ditamai ministru al Guvernului Nastase avand si functie de vicepresedinte al PSD. Normal, Rus nu a acceptat sa i se inchida gura.
"Sacrificiul" de a demisiona din Executiv a fost gandit inclusiv ca o jertfa personala, cu trimitere la ceea ce ar putea sa mai fie politicianul Rus in viitor. Din acest motiv au aparut revolta si mai ales tendinta certa de a nu mai accepta ca toate organizatiile sa aiba de suferit din cauza baronilor PSD. Nemultumirea este evidenta, inclusiv la Victor Ponta.
Buba s-a spart, tovarasi! Nu se mai concepe activitatea partidului lasandu-i pe baroni de capul lor. Mai mult, Ioan Rus vede viitorul PSD numai dupa o reforma serioasa, cu efecte directe in plan regional.
Cu alte cuvinte, conducerea de la centru va fi obligata sa-si raporteze deciziile la pozitia cadrelor din teritoriu, care de acum incolo vor avea un cuvant greu de spus, altul decat cel promovat de baroni.
Presedintele Adrian Nastase este pus, iata, in fata unui curent nou, pornit chiar din interiorul partidului, care ce