Cearta mare intre organizatiile de pensionari. Acuzele reciproce au ajuns pana la Ministerul Muncii, care insa prefera sa nu se amestece, desi banii pentru functionarea Consiliului National al Cearta mare intre organizatiile de pensionari. Acuzele reciproce au ajuns pana la Ministerul Muncii, care insa prefera sa nu se amestece, desi banii pentru functionarea Consiliului National al Persoanelor Varstnice vin din bugetul acestui minister.
Marul discordiei - impartirea banilor donati de demnitari
In 2003, premierul Nastase a cerut ca toti membrii guvernului, parlamentarii, secretarii si subsecretarii de stat, prefectii si subprefectii, presedintii si vicepresedintii de consilii judetene sa dea intre 1 si 3 milioane de lei pentru pensionari. Demnitarii nu s-au inghesuit cu donatiile, astfel ca, din 14,5 miliarde de lei, cat se estimase ca se va strange, cu greu s-au adunat 4 miliarde de lei. La 6,5 milioane de pensionari, fiecare ar fi putut sa primeasca circa 600.000 de lei. Suma era jenanta si greu de impartit, asa ca Nastase s-a gandit sa dea banii Federatiei Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor pentru capitalizare. Ideea i-a suparat pe cativa dintre liderii celorlalte organizatii de pensionari constituite la nivel national. Miron Niculescu, presedintele Consiliului National al Persoanelor Varstnice, o suprastructura ce inglobeaza 9 organizatii centrale de pensionari, a intervenit cerand banii pentru Consiliu.
Niculescu ii trage lui Tatu banii de sub nas
Motivele sale au fost convingatoare - casele de ajutor reciproc i-ar fi folosit pentru a acorda imprumuturi cu dobanda, in timp ce prin Consiliu ar fi fost impartiti ca ajutoare sociale nerambursabile. Schimbarea destinatiei banilor se pare ca a spulberat definitiv ultima bruma de intelegere intre membrii Consiliului. Niculescu a impartit donatia intre cele 9 organizatii, Feder