Conagra si Europrod sint cele doua fabrici ultramoderne inaugurate de grupul Agricola Bacau Piata romaneasca de preparate si semipreparate din carne are, de ieri, doi noi jucatori importanti: Conagra si Europrod, doua fabrici inaugurate la Bacau de Grupul Agricola. Unitatile de productie sint dotate cu tehnologie performanta, investitia totala ridicindu-se la 4,3 milioane de euro. Beneficiind de o finantare SAPARD, Europrod a investit mai bine de doua milioane de euro in modernizarea fabricii proprii, care, pe o suprafata de 1.300 de metri patrati, are o capacitate de productie de 12 tone pe zi. Fabrica este conceputa si echipata conform celor mai actuale standarde sanitar-veterinare si de igiena ale Uniunii Europene si este profilata pe gama de produse tratate termic din pentru gatire rapida tip "fast-food" si a mincarurilor gata pregatite tip "ready- meal". "Semipreparate pane sau marinate din carne de pui, hamburgheri, nuggets, snitele, cordon bleu, finger, crochete, frigarui cu mirodenii naturale, precum si produsele destinate consumatorilor vegetarieni, foarte cautate si in perioadele de post, vor fi comercializate sub marca «Agricola», beneficiind astfel de avantajele unui brand puternic si recunoscut pe piata, precum si de un sistem modern de distributie cu o zona mare de acoperire in intreaga tara", a declarat ieri Vasile Roman, directorul fabricii Europrod. Tot sub marca Agricola vor fi vindute si produsele societatii Conagra, a carei capacitate de productie a crescut, in urma modernizarii, de la 12 tone pe zi, la 30 de tone de preparate proaspete de carne zilnic. Procesul de retehnologizare a vizat achizitionarea unor linii de productie de ultima generatie din Germania, Olanda, Italia si Spania, care asigura randamente si eficienta maxima, dar si o calitate ridicata a produselor. Proiectul de modernizare a acestei fabrici de preparate din carne a beneficiat