Parcurile de distractii din Bucuresti raman inchise pentru ca administratorii nu au obtinut autorizatii de functionare pentru mai mult de 90 la suta din instalatii. Acestea trebuiau obtinute in termen de o luna de la ultimul control facut de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC).
Acest ultim control s-a facut la sfarsitul lunii mai, dupa ce un tanar de 15 ani a murit cazand dintr-un carusel. Atunci, parcurile de agrement au fost inchise pentru sase luni, din cauza echipamentelor invechite, care nu prezinta siguranta.
Dupa un raid in mai multe parcuri bucurestene, inspectorii de la protectia consumatorilor au suspendat activitatea mai multor firme care administrau echipamente de agrement, tiribombele si celelalte echipamente fiind inchise pentru o perioada de sase luni.
Desi nu functionau la ora controlului, tiribombele din Oraselul Copiilor din Parcul Tineretului erau in aceeasi stare de degradare ca si la controlul precedent. "Scaunele si lanturile erau ruginite, aveau vopseaua exfoliata, muchii taioase, nu aveau frane functionale, cauciucurile se aflau intr-o stare de uzura avansata, iar pistele erau degradate.
Astfel de nereguli pot fi constatate la alte 90 de utilaje de agrement. in Bucuresti, doar cinci din cele 96 de echipamente de acest tip sunt autorizate, in vreme ce, in intreaga tara, exista 61 de utilaje de agrement care functioneaza autorizat", a declarat Rovana Plumb, seful ANPC.
Sanctiunile pentru nereguli in cazul instalatiilor de agrement merg de la amenzi cuprinse intre 100 si 500 de milioane de lei si pana la inchiderea definitiva a instalatiilor.
Parcurile de distractii din Bucuresti raman inchise pentru ca administratorii nu au obtinut autorizatii de functionare pentru mai mult de 90 la suta din instalatii. Acestea trebuiau obtinute in termen de o luna de la ul