Liviu Durdun. - Om de afaceri din Sibiu - . "Guvernul ar trebui sa inteleaga ca . Transilvania nu mai poate astepta restul tarii". Liviu Ionel Durdun din Sibiu reprezinta a treia generatie de comercianti din familia sa. Bunicul Ion a fost vestit prin magazinele lui de mercerie, iar tatal, Toma, prin...
Liviu Durdun
- Om de afaceri din Sibiu -
"Guvernul ar trebui sa inteleaga ca
Transilvania nu mai poate astepta restul tarii"
Liviu Ionel Durdun din Sibiu reprezinta a treia generatie de comercianti din familia sa. Bunicul Ion a fost vestit prin magazinele lui de mercerie, iar tatal, Toma, prin restaurantele tinute inainte de cel de al doilea razboi mondial. Sora, Doina Dimitriu, are un restaurant in Germania, la Klagenfurt, botezat "HermannstOdter" (La Sibianul), cunoscut de toata sasimea din zona. El insusi a lucrat 33 de ani in cadrul Ojt, parcurgand toate etapele de la curier la sef de complex. Avand o intuitie iute si exacta, dupa 1989 a parasit fara regrete sectorul de stat si a deschis primul restaurant privat din centrul vechi al Sibiului, numit "Agostina". Dupa trei ani, s-a ivit oportunitatea unui parteneriat cu oameni de afaceri italieni, impreuna cu care a deschis "Night Club Transilvania", primul local de tip occidental din oras. Ca orice om de afaceri care se respecta, nu s-a repezit sa-si cheltuiasca profitul in aventuri "decadente" prin capitalele europene, ci a investit toti banii in agricultura. A cumparat o ferma de vaci, pe care a populat-o cu animale aduse din Olanda, si a cumparat 400 ha de teren agricol, achizitionand toata sistema de masini din Germania. Visa sa devina un model pentru agricultorii sibieni, dar s-a izbit ca de un zid inexpugnabil de hatisul legislativ incurcat si descurajant. El propunea o afacere in circuit, pornind de la iarba si terminand cu produsul finit - lactatele si carman