Deserturi cu parfum de vara. "Supa" de capsuni cu vin rosu. Ingrediente (pentru 6 persoane): 750 ml vin rosu (cu savoare de fruct), 2 linguri otet balsamic, 1 baton scortisoara, 100 g zahar, 600 g capsuni. . Mod de preparare: Puneti intr-o cratita, pe foc iute, vinul impreuna cu otetul si scortisoa...
Deserturi cu parfum de vara
"Supa" de capsuni cu vin rosu
Ingrediente (pentru 6 persoane): 750 ml vin rosu (cu savoare de fruct), 2 linguri otet balsamic, 1 baton scortisoara, 100 g zahar, 600 g capsuni.
Mod de preparare: Puneti intr-o cratita, pe foc iute, vinul impreuna cu otetul si scortisoara si lasati-l sa fiarba pana ce scade cu o treime. Adaugati zaharul, amestecati bine si puneti-l deoparte sa se mai raceasca. Spalati capsunile, scoateti-le coditele si impartiti-le in pahare sau cupe. Turnati peste ele vinul caldut si, dupa ce s-au racit, puneti-le la frigider pana cand le serviti.
Clafoutis cu cirese
Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 kg cirese, 400 ml lapte, 100 ml frisca nebatuta, 150 g zahar, 6 oua, 120 g faina.
Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180 si puneti ciresele (cu sau fara samburi) intr-o forma unsa cu unt si pudrata cu zahar tos. Bateti bine - cu telul - laptele, frisca nebatuta, zaharul, ouale si faina si varsati aluatul astfel obtinut peste ciresele din forma. Dati prajitura la cuptor si lasati-o sa se coaca circa 35 de minute. Inainte de-a o servi, presarati peste ea zahar tos.
Tarta Tatin cu piersici
Ingrediente (pentru 6 persoane): 8 piersici galbene, 80 g unt, 50 g zahar, 250 g aluat de foitaj.
Mod de preparare:
• Inmuiati piersicile in apa clocotita, treceti-le apoi sub jetul de apa rece si curatati-le de coaja. Taiati-le in doua si scoateti-le samburii.
• Incingeti cuptorul la 210C. Puneti pe foc, intr-o tigaie mai mare de teflon, un