?inand cont de faptul ca in cea mai mare companie petroliera din Romania nu prea au existat de-a lungul vremii conflicte sociale, salariatii si Administratia coabitand intr-un mediu de lucru profesionist, in care ambele parti au avut intotdeauna de castigat, liderul sindical vorbeste detasat si nu pare a fi ingrijorat ca, din acest an, PETROM isi va schimba stapanul.
Sindicatul are deja partea lui de actiuni si nu doreste altceva decat ca societatea sa prospere in continuare pentru ca salariatii sa aiba de castigat. Florin Bercea sustine ca PETROM ar putea deveni, alaturi de compania austriaca OMV, cea care a fost selectata in vederea negocierilor de privatizare, un lider pe piata din centrul si estul Europei.
? Domnule Florin Bercea, in calitatea dumneavoastra de vicepresedinte al FSLI Petrom, cum vedeti cea mai mare companie petroliera din Romania dupa privatizare?
? PETROM-ul va fi in continuare cea mai mare companie din Romania, chiar daca se va privatiza. ?inand cont si de oferta celor de la OMV, companie care se afla in pole-position si cu care se negociaza acum, probabil ca nici numele companiei nu va fi schimbat si va ramane in continuare acelasi. PETROM este un nume care reprezinta ceva pentru industria romaneasca de profil si pentru Romania.
A fost si este cea mai atragatoare companie a industriei romanesti. Dupa privatizare se vor produce cu siguranta schimbari in ceea ce priveste numarul de salariati. Noi am avut deja un prim contact cu cei de la OMV. Ei, la o cifra de afaceri de 7 miliarde de euro anual, au 6.200 de angajati. Petromul are o cifra de 2 miliarde de euro si are 56.000 de angajati.
Sigur, diferenta provine si din faptul ca OMV are toate statiile in franciza, deci nu le apartin.
? Ne putem astepta deci dupa privatizare la disponibilizari masive de personal din cadrul Petrom?
? Vo