Bella Italia. . Mancati ca in Toscana. Supa de zarzavat. Ingrediente: 200 g cartofi, 1 tulpina de praz, 1 ceapa, 1 lingura ulei de masline, 3/4 l zeama concentrata de legume, 250 g rosii, 250 g fasole alba boabe (taiata), 1 lingura rozmarin, sare, piper. . Mod de preparare:. Se spala cartofii, se c...
Bella Italia.
Mancati ca in Toscana
Supa de zarzavat
Ingrediente: 200 g cartofi, 1 tulpina de praz, 1 ceapa, 1 lingura ulei de masline, 3/4 l zeama concentrata de legume, 250 g rosii, 250 g fasole alba boabe (taiata), 1 lingura rozmarin, sare, piper.
Mod de preparare:
• Se spala cartofii, se curata de coaja si se taie cubulete, iar prazul, curatat si spalat, se taie rondele. Se curata ceapa, se toaca marunt si se caleste in uleiul incins. Se adauga cartofii si prazul, se dunstuiesc si ele, se sting cu zeama de legume si se lasa circa 15 minute sa fiarba incet, la foc mic.
• Se curata rosiile de pielita, se taie in doua si pe urma spalturi si se incorporeaza in supa impreuna cu fasolea alba fiarta si scursa si cu rozmarinul. Se mai gusta o data de sare si piper si se serveste fierbinte.
Ciuperci prajite cu usturoi
Ingrediente: 500 g ciuperci, 1 catel de usturoi, 1 lingura ulei de masline, sare, piper, 1 lingura bulion, 2 linguri zeama de lamaie, 1 lingura maghiran tocat.
Mod de preparare: Se curata ciupercile, se spala si se taie felii. Usturoiul curatat se taie marunt si se prajeste impreuna cu ciupercile in uleiul incins. Se adauga sare, piper si bulion, se amesteca, se incorporeaza zeama de lamaie si maghiranul si se dunstuiesc circa 5 minute. Se mai gusta o data de sare si piper si se servesc, simplu, cu paine.
Peste cu spanac
Ingrediente: 600 g spanac (intreg), 2 salai mici sau alt peste (a 300 g), piper, 2 catei de usturoi, 2 linguri patrunjel verde tocat, 3 ling