Mesajul presedintelui este stereotip acum, de la o intalnire la alta. Un bla-bla despre integrarea in UE, continuitate si stabilitate. In aceste conditii, noutatea nu poate veni decat de la partide. PNL-PD a fost singura noutate notabila. In sensul ca nu s-a prezentat. In conditiile domesticirii PSD, mai puteam avea o desfasurare interesanta a dialogului doar in cazul PRM.
Dar nici aici nu s-a intamplat ceva iesit din comun.
Corneliu Vadim Tudor, ca lider de partid, si PRM, ca formatiune politica, sunt confruntati in aceasta perioada cu o situatie grea. Rezultatele la alegerile locale au fost slabe, mult sub promisiunile de parada si chiar si in raport cu asteptarile reale ale liderilor. Trendul este descrescator. Pana si Vadim nu mai inceteaza sa se mire.
Cum este posibil, spune el, ca un partid in Opozitie in loc sa creasca, sa descreasca? Iata ca este posibil. Si explicatia este, pana la urma, simpla. La indemnul, probabil, al unor consilieri, Corneliu Vadim Tudor a incercat, incepand din iarna anului trecut, sa-si modereze discursul si sa cosmetizeze partidul.
Renuntarea la extremism si violenta, punctata de tot felul de scuze cerute in stanga si in dreapta, inclusiv subsemnatului, nu a avut efectul scontat. Vadim nu a convins pe nimeni asupra sinceritatii intentiilor lui.
Cu atat mai mult cu cat atat discursurile, cat si oficioasele sale, "Romania Mare" si "Tricolorul", au alunecat, la scurt timp, in vagauna extremismului, violentei si populismului de cea mai joasa speta. Al doilea motiv este ca "schimbarea", chiar daca ar fi fost reala, era tardiva. Daca ne raportam la acest ciclu electoral.
Buimacit de esec, Vadim incearca, din nou, sa revina acolo unde a fost. Si anunta aceasta intoarcere, atat in ultimele sale luari de pozitie, cat si la consultarile de ieri, de la Cotroceni. Unde a fost