Mancaruri pentru toate gusturile. Rosii la cuptor cu branza telemea. Ingrediente (pentru doua portii): 250 g rosii marunte, 4 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 75 g salata verde, 200 g telemea (daca se poate, taiata in patru felii subtiri), piper proaspat macinat, sar...
Mancaruri pentru toate gusturile
Rosii la cuptor cu branza telemea
Ingrediente (pentru doua portii): 250 g rosii marunte, 4 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 75 g salata verde, 200 g telemea (daca se poate, taiata in patru felii subtiri), piper proaspat macinat, sare.
Mod de preparare: Se spala rosiile si se aseaza intr-o forma (nu prea adanca) termorezistenta. Se adauga usturoiul curatat, uleiul de masline, otetul si sarea si se dau la cuptorul incins la 180. Rosiile se coc aproximativ 25 de minute, pana ce plesnesc si incep sa se rumeneasca. Intre timp, se spala salata si se aranjeaza frunzele pe doua farfurii. Peste salata se pun feliile de branza, iar peste branza rosiile fierbinti cu zeama lasata cu tot. Se presara cu piper si se servesc imediat.
Salsa de ciuperci cu vin
Ingrediente (pentru 4 portii): 2 rosii, 2 cepe rosii, 300 g ciuperci, 2 ardei iuti verzi, 1 legatura patrunjel verde, 1 lingurita sare iodata, 40 ml vin demisec, 1 lamaie, 4 felii paine (toast), 20 g unt.
Mod de preparare: Se oparesc rosiile cu apa clocotita si se curata de pielita. Se indeparteaza semintele (prin presare), iar miezul se taie cubulete. Ceapa curatata se toaca marunt, ciupercile spalate se taie feliute, iar ardeii iuti la fel, dupa ce s-au indepartat semintele si nervurile. Patrunjelul spalat si zvantat se toaca fin. Ingredientele astfel pregatite se amesteca cu sarea, zeama de lamaie si vinul si se lasa cel putin o jumatate de ora sa se patrunda. Se serveste pe painea prajita un