Liderii principalelor confederatii sindicale din Romania au tras un semnal de alarma guvernarii actuale fata de o serie intreaga de probleme sociale si economice cu care se confrunta in prezent societatea romaneasca.
La ora actuala, conform liderilor de sindicat, sunt probleme cu modificarile propuse pentru Codul muncii, mai ales in ce priveste modul de interpretare a acestora, fiscalitatea excesiva care nu ofera stimulente suficiente mediului de afaceri, reforma sistemului de pensii, succesiunea patrimoniului sindical, reforma in sistemul de sanatate, cat si in domeniul privatizarii si cu restructurarile din
industria romaneasca. La initiativa Partidului Umanist din Romania, condus de presedintele Dan Voiculescu, au avut loc o serie de consultari intre delegatia economica a acestui partid si liderii principalelor centrale sindicale: CNSLR-Fratia, BNS, Cartel Alfa, CSDR si Meridian.
PROASTA GUVERNARE. Presedinte CNS Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a precizat ca problemele actuale se regasesc “in fiscalitatea excesiva, un sistem de sanatate prost organizat si un sistem de pensii care ofera sume neconforme cu realitatea persoanelor care beneficiaza de ele“.
Totodata, alaturi de aceste lucruri la starea negativa a societatii romanesti contribuie din plin “saracia si hotia care sunt favorizate de legislatia neadecvata. Va trebui sa inlocuim ordinea de drept negativa instituita de politicienii care au guvernat 15 ani“, a fost de parere si Dumitru Costin, presedintele BNS.
Opinia sa a fost impartasita si de reprezentantul Confederatiei Meridian, Ion Radu. Din punctul de vedere al secretarului general al CSDR, Sabin Rusu, dialogul purtat de Executiv cu sindicatele a fost, pana acum, doar de dragul imaginii. Radu Minea, vicepresedintele CNSLR-Fratia, a acuzat “lipsa tehnologizarii in Romania, dar si a investitiilor in ce