Omlete de vara. Omleta rulata cu vinete. Ingrediente (pentru 6 bucati): 1 vanata, 2 catei de usturoi, 3 cepe, 6 linguri ulei de masline, sare, piper, 12 oua, 1 legatura patrunjel verde tocat. . Mod de preparare: Taiati vanata cubulete si tocati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti-le pe toate in ulei...
Omlete de vara
Omleta rulata cu vinete
Ingrediente (pentru 6 bucati): 1 vanata, 2 catei de usturoi, 3 cepe, 6 linguri ulei de masline, sare, piper, 12 oua, 1 legatura patrunjel verde tocat.
Mod de preparare: Taiati vanata cubulete si tocati marunt ceapa si usturoiul. Prajiti-le pe toate in uleiul incins, adaugati sare si piper si lasati-le sa se dunstuiasca - cu capac - circa 30 de minute. Bateti ouale cu patrunjelul verde tocat, sarati, piperati si faceti 6 omlete plate intr-o tigaie unsa cu ulei. Puneti pe fiecare omleta o lingurita de vinete, rulati-le, fixati-le cu o scobitoare si serviti-le reci.
Omleta cu menta si branza telemea
Ingrediente (pentru 12 bucati): 150 g telemea, 12 oua, 6 frunze de menta proaspata (taiate cu foarfeca), sare (cu masura), piper, ulei de masline.
Mod de preparare: Puneti telemeaua intr-un castron, zdrobiti-o cu furculita si amestecati-o cu ouale batute si menta taiata. Sarati, piperati si faceti 12 omlete mici, intr-o tigaie unsa cu ulei de masline. Serviti-le reci, cu o salata de castraveti (taiati cubulete), asezonata cu putin ulei de masline si zeama de lamaie.
Placinta de omleta cu cartofi (reteta spaniola)
Ingrediente: 300 g cartofi, 6 linguri ulei de masline, 2 cepe mari, 12 oua, 3 linguri lapte, sare, piper, 300 g ardei iute rosu (murat), 1 catel de usturoi, 6 fire de patrunjel verde (taiat cu foarfeca), 1 lingura otet aromat.
Mod de preparare: Taiati cartofii (cruzi) cubulete si prajiti-i in uleiul incins, pana ce se rumenesc. Adaugati c