Mulindu-se pe spiritul mioritic, Nastase a pus ramasag, de ochii lumii, cu Ion Tiriac, presedintele Comitetului Olimpic Roman, ca cele peste 400 de sali vor fi gata la timp. Miza, occidentala - o limuzina Mercedes de ultima generatie. Daca s-ar deplasa intr-o ?vizita de lucru? prin tara, premierul ar vedea ca in sala care poarta numele lui Leonard Doroftei ploua ca in Bacovia, ca in sala ?Nicolae Grigorescu? din Cimpina sportul a fost inlocuit cu petreceri lautaresti si asa mai departe. In aceste conditii, proiectul ?Salile de Sport? poate fi asimilat cu intregul program al guvernarii Nastase, care se ghideaza dupa principiul ?decit mult si bine, mai bine putin si prost?.
Cristian Gatu , unul dintre cei mai valorosi handbalisti din istoria Romaniei si presedinte al federatiei de specialitate, este prima personalitate din sport care ia atitudine impotriva modului pompieristic in care s-au construit primele 100 de sali din cele 400 incluse in programul guvernamental. Fostul mare sportiv era, ieri, negru de suparare din pricina acestui fapt, acuzind explicit guvernul. Interventiile facute ulterior de Gatu pentru a indrepta raul din mers s-au lovit de indiferenta celor care au gindit si construit salile. Proiectantii si executantii nici macar nu s-au sinchisit sa se consulte cu specialistii in sport.
De unde provine nemultumirea dumneavoastra legata de salile de sport?
Cum de unde? Din faptul ca salile sint facute de mintuiala! Pai ce, facem sali de pe-o zi pe alta, de pe un mandat pe altul? Eu am sesizat de multa vreme anomaliile existente. In acest sens, in martie anul trecut am facut memorii catre guvern, catre fostul MTS, dar n-am primit nici un raspuns.
Ce cusur au aceste sali?
Sint mai multe hibe, nu doar una. In primul rind, nu s-au respectat standardele normale de constructie. O sala, pentru a fi omologata, trebuie sa a