Situatia sistemului sanitar din Romania n-a fost niciodata prea buna. Pe de o parte e vorba de coruptie, de lipsa de profesionalism si de insuficienta medicamentelor, iar de cealalta parte sunt salariile mici ale medicilor si penuria banilor pentru dotarea spitalelor. Ca o alternativa la serviciile medicale de stat, au aparut in Romania serviciile private - clinici, spitale, dar si servicii de ambulanta. Pentru a fi eficient, un astfel de serviciu de ambulanta trebuie sa investeasca insa sume considerabile nu numai in medici bine pregatiti, dar si in dotare, de la aparatura medicala pana la autovehicule.
Dupa ce timp de peste zece ani de zile a operat in domeniul pazei si protectiei, firma Bart Guard Services (BGS) a dezvoltat un serviciu complementar, cel de ambulanta privata. Ideea infiintarii Diviziei Medicale BGS, care a devenit functionala anul trecut, in toamna, s-a nascut dupa ce familia Oprea a experimentat pe propria piele eficienta serviciului de ambulanta de stat.
"Am chemat o ambulanta pentru fiul meu, care avea 7 ani, si a ajuns abia dupa opt ore, din cauza faptului ca era o perioada virala si aveau foarte multe solicitari. Atunci ne-am dat seama ca lipsea ceva. Degeaba eram protejati de hoti, daca in fata unei simple viroze nu puteam face nimic", explica Bogdan Oprea, presedintele BGS.
Asa a aparut ideea acestui serviciu. Initial, fratii Oprea au vrut sa puna in practica acest serviciu numai pentru familia lor. "Aveam destula putere financiara pentru a cumpara doua masini pe care sa le folosim noi. Dar ne-am gandit sa ne oferim serviciile si celor vreo 200 de clienti pe care ii aveam atunci la serviciul de paza si protectie".
Si obligatoriu sa se miste repede
Fratii Oprea au gandit acest serviciu ca pe o extensie a experientei pe care firma a acumulat-o timp de zece ani