•Industria textila prezinta unul dintre cele mai mari si complicate lanturi tehnologice оn industria manufacturiera. Este un sector fragmentat si eterogen dominat de intreprinderi mici si mijlocii, care prezinta o cerere distribuita indeosebi оnspre trei principale domenii finale: оmbracaminte, tesaturi pentru uz casnic si uz industrial.
Italia este de departe liderul european оn producerea textilelor, urmata de Germania, UK, Franta si Spania (оn aceasta ordine), оmpreuna totalizand mai mult de 80% din productia Uniunii Europene.
Belgia, Franta, Germania si Marea Britanie sunt principalele producatoare din sectorul de covoare.
Оn 2000, industria europeana textila si de оmbracaminte reprezenta 3,4% din turn-overul industriei manufacturiere a Uniunii Europene, 3,8% din valoarea sumata si 6,9% din ocuparea fortei de munca din industrie.
Industria textila este compusa dintr-un larg numar de sub-sectoare, acoperind intregul ciclu de productie, de la producerea de materii prime la semifabricate (fire, оmpletituri si tricotaje tesaturi cu procesele lor de finisare) pana la produse finite (covoare, textile pentru uz casnic, imbracaminte si textile de uz industrial).
Ca un scop al documentului, acesta este limitat la acele activitati care implica procedee umede, trei principale sub-sectoare au fost numite: curatarea lanii, finisare textila (excluzand articole de acoperirea podelei) si sectorul de covoare.
Scala practicilor manageriale de la educatie si instruire pana la definirea bine argumentata a procedurilor care privesc intretinerea echipamentului, stocarea substantelor chimice, manipularea, dozarea si distribuirea acestora. Date оmbunatatite despre procesele de puterea de alimentare/capacitatea de productie sunt de asemenea o parte esentiala a unui management eficient. Acestea includ admisia materialului text