Traficul feroviar, ca si cel rutier spre sudul Republicii Moldova, Ucraina si Rusia, a ramas, in continuare, blocat.
Sute de militieni transnistreni au fost masati pe linia de demarcatie dintre regiunea separatista si restul republicii. Pentru mai multa siguranta, blocuri de beton au fost amplasate pe sinele de cale ferata in zona garii centrale din Tighina si la iesirea din oras, ca si pe soseaua care leaga Chisinaul de Tiraspol.
In spatele acestor baraje, la scoala-internat pentru copii orfani din Tighina, profesorii, copiii si parintii lor, deveniti ostatici ai fortelor de represiune, isi apara scoala de invadatori, porniti sa-si implineasca obiectivul: purificarea etnolingvistica.
Iar la Chisinau nu a fost nici acum solutionata situatia exploziva de la Compania Teleradio Moldova, unde jurnalistii se lupta pentru libertatea lor de exprimare. Alte forte de represiune - politistii moldoveni - calca in picioare, cu aceeasi inversunare ca si militienii transnistreni, drepturile fundamentale ale omului.
In acest timp, presedintele comunist al Republicii Moldova a plecat, linistit, in vacanta. La Karlovy Vary.
N-au mai facut fata presiunilor
Cinci angajati de la scoala-internat pentru copii orfani din Tighina au demisionat, ieri, dupa ce reprezentanti ai administratiei transnistrene au declarat ca intentioneaza sa trimita trupele cu destinatie speciala (vestitele trupe OMON) pentru "a elibera" copiii din aceasta scoala, a declarat pentru BASA-press profesoara Maria Ungureanu, directoarea scolii.
Ea a precizat ca reprezentantii Tiraspolului i-au calificat pe profesorii de la aceasta institutie drept "fosti puscariasi".
Ungureanu a precizat ca au demisionat directorul adjunct, un profesor, un muncitor si doua asistente medicale. "Oamenii nu mai rezista presiunilor. Toti suntem ingrijorati, mai ales in conditii