•Productie medie la grau de 2.260 kilograme la hectar
In judetul Iasi au fost obtinute pentru acest an agricol aproximativ 70 de mii tone de grau. In acest mod, a fost obtinuta o productie medie de 2.260 de kilograme de grau pe hectar. Necesarul pentru panificatie, de 60 de mii de tone, este astfel realizat. Totodata, au fost recoltate 9.300 de tone de grau pentru samanta, la un necesar de 8.825 de tone. Astfel, zonele cela mai productive au fost Ciortesti, Holboca si Pascani, unde au fost obtinute intre 2.500 si 2.800 de kilograme la hectar. La capatul opus sunt situate zonele care au fost afectate de seceta, unde au fost obtinute intre 1.280 si 1.400 de kilograme la hectar. In judetul Iasi, au fost incepute pregatirile pentru lucrarile agricole de toamna. Pentru aceasta, judetul mizeaza pe 32.500 hectare de teren arabil, care va fi cultivat cu grau.
Totodata, pierderile din agricultara ieseana au fost destul de insemnate. Pagubelor insemnate la culturile agricole, cauzate atat de seceta prelungita, cat si de caderile de precipitatii sub forma de grindina, ajung la valoarea de 210 miliarde lei. Valoarea celor peste 20.000 de tone pierdute in acest an la grau depaseste la randul ei suma de 120 de miliarde lei. Astfel, bilantul din agricultura este unul nu prea fericit, in conditiile in care exista suprafete insemnate din judet care au fost devastate de seceta si grindina.
Gelu JIREGHIE
•Productie medie la grau de 2.260 kilograme la hectar
In judetul Iasi au fost obtinute pentru acest an agricol aproximativ 70 de mii tone de grau. In acest mod, a fost obtinuta o productie medie de 2.260 de kilograme de grau pe hectar. Necesarul pentru panificatie, de 60 de mii de tone, este astfel realizat. Totodata, au fost recoltate 9.300 de tone de grau pentru samanta, la un necesar de 8.825 de tone. Astfel, zonele cela mai product