Bucatarie rapida. Tortilla cu cartofi. Ingrediente (pentru 2 portii): 500 g cartofi curatati de coaja, 100 ml ulei de masline, 1 ceapa, 6 oua, sare, piper proaspat macinat, 8 rosii mici (de cocktail). . Mod de preparare: Se taie cartofii cruzi felii si se prajesc in uleiul incins pana ce se rumenesc...
Bucatarie rapida
Tortilla cu cartofi
Ingrediente (pentru 2 portii): 500 g cartofi curatati de coaja, 100 ml ulei de masline, 1 ceapa, 6 oua, sare, piper proaspat macinat, 8 rosii mici (de cocktail).
Mod de preparare: Se taie cartofii cruzi felii si se prajesc in uleiul incins pana ce se rumenesc bine. Se scot apoi din tigaie si se lasa sa se scurga pe hartie absorbanta. Se varsa uleiul in care s-au prajit, pastrandu-se doar 2 linguri. Ceapa curatata se toaca marunt, iar ouale se bat si se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge uleiul, se amesteca cartofi prajiti si scursi cu ceapa si ouale si se lasa compozitia sa se inchege in uleiul incins, la foc mic si cu capac, circa 6 minute. Se ia capacul, se da tortilla la cuptorul incins la 175 si se coace aproximativ 6 minute. Se scoate din tigaie, se taie bucati (ca de tort), se decoreaza cu rosii si se serveste fierbinte sau rece.
Macaroane cu dovlecei
Ingrediente (pentru 4 portii): 400 g macaroane scurte (Penne), sare, 1 legatura praz (150 g), 1 catel de usturoi, 3 dovlecei (500 g), 1 lingura ulei, piper, 1/8 l zeama concentrata de legume, 1 legatura patrunjel verde, 100 g branza de vaci amestecata cu iaurt (circa 2 linguri), 2 linguri parmezan (sau cascaval) ras.
Mod de preparare:
• Se fierb macaroanele al dente in apa cu sare.
• Se curata prazul, se spala si se taie rondele. Dovleceii curatati de coaja se taie cubulete si se prajesc in uleiul incins. Se adauga prazul si usturoiul presat, se prajesc inca putin, se sareaza si se pipereaza. @N