Cu cateva exceptii, toti parlamentarii PSD au de gand sa isi depuna dosarul pentru a candida in alegerile preliminare pentru un loc pe listele parlamentare. In judetele Botosani, Ialomita, Alba, Dolj si Neamt parlamentarii deja si-au depus dosarele de candidati.
Cu sau fara activitate, cu sau fara notorietate, actualii parlamentari PSD isi incearca norocul pentru a prinde un nou mandat in conditiile in care locurile pe liste s-au restrans, iar la varful partidului au aparut figuri noi care au sustinere din partea unora dintre liderii influenti.
Chiar daca aproape toti vor candida, Biroul Coordonator al PSD a dat deja asigurari ca 25% vor ramane fara fotolii. Deja au fost trimise catre organizatii noi precizari cu privire la conditiile de participare. Parlamentarii care doresc sa candideze vor fi examinati in privinta activitatii lor in legislative.
Situatia se va complica pe 28 august, cand presedintii de organizatii judetene vor fi informati unde si pentru cine vor trebui sa rezerve locuri pe liste pentru cei 10% parlamentari impusi de conducerea centrala.
Pana in acest moment, in judetul Cluj este cea mai mare concurenta pentru un loc pe liste. Surse din cadrul organizatiei ne-au declarat ca pana in acest moment si-au depus dosarele peste 80 de doritori, desi regulamentul alegerilor preliminare prevede pentru judet un numar maxim de 46 de candidati.
Pe langa actualii parlamentari Grigore Zanc, Vasile Puscas si Vasile Suciu, si-au depus candidaturile Vasile Dancu, Vasile Soporan - fost prefect de Cluj - si Remus Lapusan, reprezentant TSD. La Suceava, cu execeptia lui Alecu Sandu, candideaza toti parlamentarii. Tot aici, ministrul Eugen Bejenariu spera sa obtina un loc de deputat.
La PSD Braila, cu exceptia lui George Dragu si Ion Stefan, vor candida toti ceilalti parlamentari, inclusiv Daniela Bartos, fostul minis