Consiliul Judetean a dat liber la constructia de locuinte in zona de protectie a Cetatii de Scaun
Consiliul Local Suceava a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu n La prima locuinta din noul cartier au inceput deja lucrarile n Peste 4.500 metri patrati de teren sunt proprietate privata, iar 7.396 metri patrati apartin Primariei Suceava
In noul cartier care se va ridica pe platoul Cetatii de Scaun urmeaza sa se construiasca vile, moteluri, spatii comerciale, locuri de joaca pentru copii si parcuri
Pe baza raportului de descarcare arheologica eliberat de Complexul Muzeal Bucovina, a avizului Directiei pentru Cultura si Primariei Suceava, Consiliul Judetean a eliberat autorizatia de constructie in zona de protectie a Cetatii de Scaun pentru o ridicarea unei constructii ce se va intinde pe o suprafata de 500 metri patrati, proprietatea Vioricai Glicheria Ionescu.
Constructia va cuprinde locuinta formata din demisol, parter si mansarda, un spatiu comercial, terasa, fantana si fosa. Valoarea declarata este de 2,372 miliarde de lei. Directorul Directiei pentru Cultura, Eugen Ursu, afirma ca in zona de protectie a monumentelor istorice, de 200-500 de metri, nu se poate construi decat daca exista un raport de descarcare arheologica.
In cazul locuintei familiei Ionescu, sapaturile au inceput pe 26 mai a.c., iar pe 15 iunie, Florin Hau si Stefan Dejan, specialisti in cadrul Complexului Muzeal Bucovina, au elaborat raportul nr. 2005 prin care dau liber la constructie. "Aceasta zona este campul santurilor, care a fost cercetata in anii ’60-’70.
Mai sunt cativa «martori» care trebuie epuizati, dar in limita celor 200-500 de metri nu este nici o problema", a declarat directorul Ursu.
Parteneriat intre stat si firme private
Platoul Cetatii intereseaza atat firmele private, cat si Primar