Companiile de taximetrie si cele care activeaza in sectorul inchirierilor de autovehicule din afara Romaniei pot activa, incepand din aceasta saptamana, pe piata autohtona de profil ca urmare a modificarii prevederilor Legii Taximetriei initiata de Ministerul Transporturilor.
Ilie Anghel, presedintele Camerei Nationale a Taximetristilor si actionarul majoritar al unei dintre cele mai mari companii de taximetrie din Bucuresti - Cris Taxi, spune ca sunt semnale ca noi investitori straini au achizitionat autoturisme pentru a intra pe aceasta piata sau intentioneaza sa se lanseze in curand.
"In momentul de fata, in Bucuresti, numarul de autorizatii este blocat la 8.600, ceea ce inseamna ca numai 8.600 de taximetre pot circula legal in Capitala", afirma Anghel. El sustine ca masura luata de Ministerul Transporturilor va afecta companiile romanesti, care activeaza pe o piata deja suprasaturata.
"In Bucuresti numarul taximetrelor a crescut cu peste 2.500 numai in ultimul an iar daca se va da drumul liber la autorizatii vom avea mari probleme. Cei care vor sa intre in acest moment pe piata taximetriei trebuie sa treaca pe lista de asteptare si numai in cazul in care se retrage cineva de pe piata doar atunci poate intra in aceasta afacere", sustine Anghel.
El spune ca majoritatea companiilor de taximetrie din Bucuresti au inregistrat rezultate foarte slabe in acest an. "In ultimele luni, dar mai ales in aceasta vara, piata a fost moarta. Pe de alta parte in Bucuresti e foarte greu sa faci taximetrie din cauza strazilor cu gropi, a lipsei placutelor de identificare a strazilor si din cauza faptului ca particularii care nu au statii nu onoreaza comenzile", afirma Anghel.
Actele normative care reglementeaza acest sector prevedeau ca numai companiile romanesti pot desfasura activitati de taximetrie si de inch