Benito Mussolini si amanta sa, Clareta Petacci, au fost executati si spanzurati de picioare de catre partizanii italieni care i-au capturat *Elena Ceausescu purta basma si gatea pentru copiii ei pana prin anii ‘70 *Panicat de moartea violenta a conducatorilor Pakistanului, Egiptului si Indiei, Ceausescu a cerut Securitatii sa ia masuri draconice de paza, insa de ce i-a fost teama nu a
scapat *Slobodan Milosevici acuza stresul la care este supus in detentie *Fidel Castro este neinteles de copiii sai si uitat de fosta nevasta emigrata in Spania.
Viata dictatorilor lumii este pitoresca, iar de multe ori, cat traiesc, doar bancurile vorbesc despre asemenea subiecte. Abia dupa moartea lor - sau debarcarea de la putere - ies la iveala amanunte interesante. O parte dintre acestia au fost judecati de propriii concetateni: unii au fost executati, altii, condamnati la inchisoare, iar altii au fost, pur si simplu, dati uitarii.
Ceausescu si Mussolini, ucisi de “supusi”
In ce priveste dictatorii executati, cazul cel mai cunoscut noua este cel al lui Nicolae Ceausescu. El si consoarta sa, Elena Ceausescu, au avut parte de un proces rapid si au sfarsit in fata plutonului de executie, in ziua de Craciun, totul fiind inregistrat pe banda video. Ceausescu a murit sfidator, contestandu-le acuzatorilor dreptul de a-l judeca.
O alta imagine memorabila este cea a lui Benito Mussolini si a amantei sale, Clareta Petacci, care, dupa executie, au fost spanzurati de picioare de catre partizanii italieni care i-au capturat.
Cu altii soarta a fost mai blanda
Liderul comunist polonez, generalul Janoslaw Jaruzelski, ai carui ochelari negri ii dadeau o infatisare sinistra, a fost judecat pentru ordinul dat STASI (politia ex-germana) de a deschide focul impotriva demonstrantilor, la Gdansk, in 1970. Starea