Investitorii interesati de preluarea Electrocentrale Galati vor putea opta pentru cumpararea pachetului integral de actiuni al societatii sau construirea, impreuna cu actualul proprietar, Termoelectrica, a unei noi centrale de producere in comun a energiei electrice si termice.
CATALIN BUDESCU
Metoda de privatizare este creata in functie de ofertele primite din partea investitorilor interesati de aceasta societate. Astfel, Termoelectrica va selecta una din cele doua variante prezentate mai sus.
Procedura de vanzare la pachet a filialei Electrocentrale Galati si a firmei de prestari servicii si reparatii Termoserv a fost reluata de circa trei ori in acest an, anuntul de privatizare nu a adus insa nici un cumparator. Termoelectrica a publicat ieri o noua oferta pentru privatizarea celor doua unitati.
SOCIETATE MIXTA. Pe langa vanzarea pachetului de actiuni detinut la Electrocentrale si Termoserv, Termoelectrica propune si construirea unei noi capacitati de cogenerare (producere in comun a energiei electrice si termice). Daca investitorii vor preferea aceasta varianta, va fi constituita o societate mixta separata care va functiona ca producator independent de energie.
Termoelectrica ar urma sa detina o parte din capitalul social al noii centrale, reprezentat de catre activele Electrocentrale Galati necesare pentru realizarea si functionarea noului obiectiv.
Finantarea intregului proiect va fi acoperita de investitor, partial prin aport de capital la noua societate constituita, partial prin credite atrase de acesta.
“Companiile cu experienta in dezvoltarea, finantarea si operarea de proiecte similare sunt asteptate sa depuna scrisori neangajante de interes intr-un termen de circa 20 de zile calendaristice“, se specifica in anuntul de privatizare.
CONDITII
Documentele care vo