Pensiunile din Marginimea Sibiului au fost luate cu asalt, vara aceasta, de turistii din toate colturile lumii aflati in cautare de liniste si viata rustica. Asa se face ca de la debutul sezonului estival, mii de spanioli, francezi, nemti sau israelieni s-au inghesuit sa-si rezerve o camera intr-una din vilele din Marginime.
Sezonul este inca in toi, asa ca aprecierile cu privire la numarul de turisti care au trecut pragul pensiunilor sibiene nu se cunoaste, insa taranii cu afaceri agroturistice sunt cu totii de acord: vara aceasta au avut mult mai multi clienti ca in anii trecuti.
Ei pun aceasta situatie imbucuratoare pe seama faimei pe care si-au castigat-o, mai ales printre straini, in conditiile in care in turismul rural publicitatea se face prin clienti – in urma unui client care pleaca multumit vor veni alti cinci. Inmultirea turistilor se datoreaza, cred ei, si faptului ca Sibiul a fost desemnat Capitala Culturala Europeana pentru 2007.
„Foarte multi clienti au fost atrasi de acest lucru. Au venit din curiozitate, sa cunoasca orasul, si au ales sa se cazeze la pensiunile agroturistice", spune Bebe Salistean, vicepresedintele Asociatiei de Turism Rural Transilvan.
Patronii pensiunilor spun ca un alt motiv care se pare ca i-a atras pe turisti in judet a fost succesul de care s-au bucurat la alegeri candidatii sasi la posturile din administratia publica.
Cazare si mic dejun cu 15 euro
In judetul Sibiu functioneaza circa 100 de pensiuni, unde se face agroturism cu acte in regula. Pe langa acestea, exista insa si alte zeci de particulari care fac turism rural la negru. Preturile sunt in functie de conditiile pe care gazda le pune la dispozitia clientului. Mai toate pensiunile aplica, insa, preturi asemanatoare. @N_P