OMV nu vrea sa renunte la nici un zacamint exploatat de SNP Petrom pina cind nu se va face o analiza din care sa rezulte care dintre ele sint rentabile si care nu. “In 2004, Petrom nu a renuntat la nici un perimetru de exploatare. OMV a spus, de altfel, ca nu se renunta la nimic pina nu se va face o revizuire a acestor perimetre pentru a vedea ce zacaminte sint nerentabile.
Daca OMV devine actionar majoritar, prin efectuarea majorarii de capital, va dispune de aceste licente in continuare, pe perioada in care exista zona de activitate in domeniul extractiei”, a declarat, ieri, Iuliana Stratulat, presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM). Ea a precizat ca exista deja investitori interesati de preluarea zacamintelor declarate nerentabile.
Potrivit legii, Petrom are dreptul de a transfera licentele de exploatare, cu acordul ANRM. De altfel, pina anul trecut, Petrom a renuntat la mai multe zacaminte care au fost considerate nerentabile, iar acestea au fost preluate de ANRM, care le-a scos la licitatie.
In anul 2002, SNP Petrom SA exploata 305 zacaminte comerciale, dintre care 110 zacaminte de titei, 148 zacaminte de titei si gaze libere, 47 zacaminte de gaze libere. In prezent, potrivit datelor furnizate de ANRM, SNP exploateaza 283 de zacaminte.
“In evidenta ANRM exista rezerve de titei dovedite, pentru care s-au facut studii de exploatare, de 70 milioane tone, care ne-ar ajunge timp de 17 ani in conditiile capacitatii de extractie din prezent”, a afirmat ieri Iuliana Stratulat.
OMV nu vrea sa renunte la nici un zacamint exploatat de SNP Petrom pina cind nu se va face o analiza din care sa rezulte care dintre ele sint rentabile si care nu. “In 2004, Petrom nu a renuntat la nici un perimetru de exploatare. OMV a spus, de altfel, ca nu se renunta la nimic pina nu se va face o revizuire a acestor perimetr