Cu ceva vreme in urma, administratia Sechelariu l-a improprietarit pe un bacauan atat cu pamantul de sub un bloc, cat si cu blocul in sine. De acolo, a inceput o intreaga hora: proprietarul care s-a procopsit cu un bloc a ajuns in instanta fiind acuzat ca nu este fiul mamei sale, deci nu are dreptul la pamantul respectiv. Astfel, s-a ajuns la urmarire penala.
Numai ca Parchetul a vazut ca totul e cusut cu ata alba. Si a pronuntat recurs.
Pe masa Parchetului a ajuns acum un dosar gros, plin de chestiuni puse sub semnul intrebarii. Speta dosarului are un istoric la fel de ciudat: in ’91, Iordache Ciuperca a depus la administratia locala un dosar prin care solicita sa fie improprietarit cu un petic de pamant ce fusese confiscat familiei sale de catre fostul regim comunist.
Dupa depunerea documentatiei necesare, solicitantul a parasit Romania. Momentul a fost cum nu se poate mai bun pentru cei de la carma orasului care au simtit ca acum se pot incurca itele.
Astfel, desi pamantul era cerut conform legilor in vigoare (era liber de sarcini, deci trebuia dat proprietarului si mostenitorilor acestuia), Primaria Bacau a parafat un plan "magnific": a plasat terenul pentru construirea unui bloc. Era anul 1993.
In spatele constructiei actuale stau mai multe hotarari care insa nu se regasesc in registrul de hotarari de Consiliu Local al Municipiului. Autoritatile locale au aparat legalitatea constructiei cu HC bis, din 12.03.1993. Ca si acum, secretar general al primariei Bacau era, in acel moment, Dumitru Popa.
De fapt, pamantul de pe Logofat Tautu nici macar nu era concesionat, desi apoi a aparut un act de cesionare. Mai mult, in planul elaborat de arhitecti nu este mentionat primul etaj al imobilului, care, desi nu apare pe hartie, a