Romania va trebui sa investeasca aproximativ 1,53 de miliarde de euro in sectorul energetic pentru protectia mediului, informeaza Ministerul Economiei si Comertului (MEC). Astfel, investitiile necesare pentru factorul de mediu AER se ridica la 1,353 miliarde euro si vizeaza reducerea emisiilor de oxizi de sulf si azot, elementele de baza ale ploilor acide.
De asemenea, se urmareste reducerea emisiilor de particule mecanice - cenusa zburatoare, in centralele pe carbune, prin modernizarea electrofiltrelor la peste 4.500 MW.
Pentru factorul de mediu APA suma prevazuta se ridica la aproximativ 31 milioane euro, urmand a se moderniza instalatiile tehnologice in toate centralele. Investitia are ca scop reducerea concentrantilor de poluanti din apele reziduale si a temperaturii apelor de racire. Nu in ultimul rand, suma necesara pentru factorul de mediu SOL se cifreaza la aproximativ 147 milioane de euro.
Potrivit MEC, investitiile au in vedere reducerea spulberarilor de pe suprafetele depozitelor de zgura si cenusa.
Potrivit Ministerului Economiei si Comertului, realizarea obiectivelor propuse in domeniul protectiei mediului, in sectorul energetic, presupune, pe langa investitii de amploare, si crearea unei culturi industriale privind protectia mediului la nivelul unor categorii socio-profesionale si al consumatorilor.
Dezvoltarea sectorului energetic, in compatibilitate cu mediul inconjurator, constituie una dintre prioritatile de baza ale Strategiei de dezvoltare durabila a tarii, proiect elaborat de Ministerul Economiei si Comertului in colaborare cu agentii economici din industrie, in vederea integrarii tarii noastre in Uniunea Europeana.
Romania va trebui sa investeasca aproximativ 1,53 de miliarde de euro in sectorul energetic pentru protectia mediului, informeaza Ministerul Economiei si Comertului (MEC). Astfel, investi