Practicata corect, este cel mai puternic tratament al medicinii naturiste
Sub soarele bland al sfarsitului de august, majoritatea legumelor au atins maturitatea, dobandind calitati vindecatoare exceptionale. Usor de asimilat de catre organism, bogate in vitamine, enzime si minerale, sucurile obtinute casnic din aceste legume sunt mai degraba medicamente decat alimente. Cu ajutorul lor ne putem mentine sanatatea si vigoarea, ne putem trata cu succes de boli, de la cele usoare la cele mai grave. Cum, cand si in ce afectiuni folosim aceste "medicamente" vom vedea in continuare, pentru ca in acest articol vom vorbi despre unul din cele mai puternice tratamente din medicina naturista: cura cu sucuri de legume.
Cum preparam sucurile de legume
Varianta I - cu storcatorul centrifugal
Este cea mai simpla metoda si presupune sa avem un storcator de fructe centrifugal (cum se gasesc in comert). Legumele se spala bine, eventual frecandu-le cu o perie aspra, dar fara a le razui cu cutitul, intrucat astfel s-ar pierde anumite vitamine si enzime pretioase, continute de coaja subtire. Dupa spalare, legumele se pun la stors (nu se tin inainte in apa sau la frigider), iar sucul care rezulta se consuma imediat sau se pune intr-o sticla cu dop si se lasa la racoare. Se bea in maximum 30 de minute de la preparare, conform schemei de administrare specifice fiecarei legume in parte.
Important: Sucurile de legume obtinute prin simpla zdrobire cu mixerul (blenderul) electric nu sunt recomandate pentru aceasta cura, intrucat prin acest procedeu nu este eliminata partea celulozica, nedigerabila, care ulterior va impiedica asimilarea unor substante vindecatoare.
Varianta Ii - prin tocare urmata de filtrare manuala
Legumele se spala si se taie marunt, dupa care se toaca prin masina manuala pentru carne. Pasta astfel obtinuta se filtreaza prin