In zona agricola a municipiului Pascani, recolata de grau din aceasta vara s-a situat cu mult peste media inregistrata in acest an in judetul Iasi. Astfel, daca productia medie pe judet a fost de 2.226 de kilograme de grau la hectar, langa municipiul de pe malul stang al Siretului, productia medie a fost de 3.200 de kilograme la hectar, cantitate record in acest an pentru judet. Statistica ar fi fost si mai buna daca suprafata cultivata cu grau, de catre producatorii individuali, ar fi fost mai mare. Productia foarte slaba de anul trecut, cand a fost obtinuta in medie doar o tona de grau la hectar, i-a facut pe producatorii individuali sa insamanteze doar 132 de hectare, cu aproape o treime la suta mai putin ca in anul precedent. "Societatile agricole au obtinut aproximativ 3.900 de kilograme de grau la hectar, ceea ce este o medie foarte buna. Am avut unitati care au respectat tehnologia de productie si media lor a depasit 4.000 de kilograme la un hectar, ceea ce inseamna un profit foarte bun daca ne gandim ca media minima care asigura profit, folosind tehnologie perfomanta, este de 3500", a precizat Elena Drentea, reprezentantul Directiei Agricole Iasi.
Marius Parteni
In zona agricola a municipiului Pascani, recolata de grau din aceasta vara s-a situat cu mult peste media inregistrata in acest an in judetul Iasi. Astfel, daca productia medie pe judet a fost de 2.226 de kilograme de grau la hectar, langa municipiul de pe malul stang al Siretului, productia medie a fost de 3.200 de kilograme la hectar, cantitate record in acest an pentru judet. Statistica ar fi fost si mai buna daca suprafata cultivata cu grau, de catre producatorii individuali, ar fi fost mai mare. Productia foarte slaba de anul trecut, cand a fost obtinuta in medie doar o tona de grau la hectar, i-a facut pe producatorii individuali sa insamanteze doar 132 de hectare, cu aproape