Agentia de Monitorizare a Presei „Academia Catavencu“ a dat publicitatii Raportul de monitorizare si analiza realizat in cadrul proiectului „De la acuratete la tendentiozitate: presa electronica in an electoral“.
In cadrul proiectului, au fost monitorizate posturi de televiziune si radio din patru judete, Mix TV si Antena Brasovului (Brasov), Neptun TV si MTC (Constanta), RCS, Romcablu, Radio Targu Jiu si Radio Omega (Gorj), Atlas TV, Diplomatic TV si Radio Dada din Vrancea, concluzia fiind ca in perioada de campanie deontologia a fost subordonata intereselor de partid.
In judetul Brasov, cele doua posturi monitorizate au avut agendele editoriale dezechilibrate din punct de vedere politic. Mix TV a dedicat un numar mai mare de aparitii PNL si PD decat PSD. Raportul de vizibilitate Putere-Opozitie pentru acest post a fost 13:3.
In acelasi timp, la Radioul Antena Brasovului, liderii si membrii PSD au avut aparitii net superioare cantitativ fata de reprezentantii celorlalte partide, 12:7 in favoarea reprezentantilor PSD. Mai mult de jumatate din aparitiile membrilor partidelor de opozitie sunt negative (4 din 7). In judetul Constanta, posturile monitorizate isi supun telespectatorii unui regim de dictatura informationala.
Politica editoriala este centrata pe promovarea unei imagini pozitive a lui Radu Mazare, atat in calitate de primar, cat si in cea de membru PSD. Situatia este cu atat mai grava cu cat accesul la surse alternative de informare tv este limitat la editii locale ale unor posturi centrale de televiziune.
In Vrancea, agenda electorala a celor doua posturi de televiziune este distorsionata in ceea ce priveste promovarea liderilor politici locali: unicul lider vizibil este presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan. Nici unul dintre cele doua posturi nu prezinta vreo stire negativa in legatura cu reprezentantii PS