Desi ar trebui sa fie functional de mai bine de o jumatate de an, tariful optional pe transe de putere nu este cunoscut in randul cetatenilor. Putini sunt cei care stiu ca pot opta pentru acest tarif, care este la fel de avantajos precum cel social. Nici functionarii Electrica nu pot da prea multe informatii despre acesta.
"Stim de existenta tarifului pe transe de putere, insa momentan nu am primit instru-ctiuni de la centru pentru aplicarea lui", este raspunsul functionarilor de la Centrul IDEB din General Florescu la solicitarea unor consumatori dornici sa stie mai multe despre un tarif reglementat.
Conducerea societatii Electrica sustine ca personalul din cadrul Centrelor de Relatii cu Clientii va acorda consumatorilor consultanta in vederea incadrarii cerute in transa de putere a tarifului potrivita cu dinamica de consum a acestuia. In calitate de consumator am apelat la serviciile centrului, fiind pasata elegant la "Call Center".
"Sunati acolo si veti obtine toate informatiile despre toate tipurile de tarife in vigoare", a raspuns cu greu o doamna la telefonul direct cu clientii. La "Call Center" sunt prezentate succint toate tipurile de tarife practicate de Electrica. Astfel, in cazul tarifului optional pe transe de putere, pretul energiei electrice este 2.372 lei/kWh si abonamentul 1.
445 lei/zi pentru prima transa de pana la 3 kW putere contractata. Pentru a doua transa, de 3-6 kW putere, pretul energiei electrice este 3.019 lei/kWh, iar pentru ce depaseste 6 kW, pretul este 4.529 lei/kWh. De pilda, ca sa se incadreze in prima transa de putere, de pana la 3 kW, consumatorul poate utiliza concomitent un frigider, un fier de calcat, radio, TV si, bineinteles, iluminatul.
In cazul in care consumul depaseste 3 kW, intrerupatorul realizeaza oprirea automata a alimentarii consuma-torului. Daca consumul est