Cladirea in care functioneaza Palatul Copiilor din Iasi este o ruina in toata regula, in care peretii abia se mai sprijina de o umbra de mortar. Usile vechi, putrezite, au geamurile sparte. ?Sa traiti! Haideti ca am adus niste folii de-alea albe de plastic sa le punem in geamuri, ca poate intra oricine pe acolo. S-au spart de o saptamina si stau asa. Am vreo zece metri. Credeti ca ne ajunge??, ii spune soferul lui Gheorghe Colbu, profesorul care ii tine locul directorului plecat in strainatate.
Cineva a avut, totusi, grija sa atirne la loc vizibil un steag spalacit si o reclama mare pe care scrie cu litere de o schioapa ?Palatul Culturii - Ministerul Educatiei Nationale?. ?Stiti, nu prea putem sa va dam multe date, ca tot ce avem e pe computer si nu il putem folosi, ca de o luna jumatate ne-au taiat curentul electric. Doar contabila ar avea cum, da? acum e plecata la banca si oricum nu se mai intoarce astazi. Daca veniti miine atunci poate o gasiti?, ne-a declarat secretara sefa care, in lipsa directorului plecat in strainatate, pare stapina peste saracia palatului.
Linga biroul secretarelor, pe o usa vopsita cu un verde de prost gust, o tablita roasa anunta ca in spatele acesteia ar trebui sa se afle un laborator de informatica. De auzit insa nu se aude nici macar un zumzet. ?Avem Internet, cum sa nu. E drept ca nu sint calculatoare performante, doar 486 (generatie de calculatoare foarte veche, depasite cu mult in prezent - n.r.). Oricum insa acum nu le putem folosi, ca nu avem curent?, a mentionat Gheorghe Colbu, profesorul de informatica care tine loc directorului. Pe biroul din spatele lui, un calculator si o imprimanta sint acoperite cu huse de culoare cenusie. ?Dar sa stiti ca avem activitate. Acum e si perioada de concedii. Din toamna o sa
functioneze 60 de cluburi si cercuri si avem deja inscrisi peste 5.000 de copii?, incearca sa