In realitate, spaga era mult mai mare, pentru ca relatia mituit-mituitor functiona cu frecventa ridicata. Anchetatorii au descoperit ca functionarul incasa doua tipuri de spagi - o spaga de 15% din valoarea lucrarilor efectuate in mod real si o alta de 50% din valoarea lucrarilor fictive.
Gheorghe Pop avea atributii atat ca membru in comisia de licitatie, cat si ca membru al comisiei de receptie a lucrarilor.
Banii cu care a fost prins in flagrant reprezinta doar o transa din spaga pretinsa, incepand cu luna martie 2003, pentru a-si indeplini defectuos atributiile de serviciu la organizarea unor licitatii, cat si la receptionarea unor lucrari de reparatii si intretinere la diverse obiective ale Directiei Sanitare a judetului Cluj.
Din probele aflate la dosar rezulta ca inculpatul a primit pana acum 430 de milioane de lei.
Uimitor este faptul ca, la perchezitia facuta la domiciliul lui si la locul de munca, procurorii PNA au identificat importante valori materiale, pe care Gheorghe Pop nu avea cum sa le acumuleze cu modestul sau salariu de 5 milioane de lei: certificate de trezorerie in valoare totala de 1,1 miliarde lei, bani cash 58 de milioane de lei, acte de proprietate a 2.
500 mp teren intr-o zona rezidentiala a municipiului Cluj - teren care valoreaza aproximativ un milion de euro. Tot din salariul de 5 milioane, functionarul din sistemul sanitar a reusit sa inceapa si constructia a doua viloaie in Cluj, pe Dealul Feleacului, in valoare de aproximativ 5 miliarde de lei. PNA a dispus declansarea controlului averii sale.
Procurorii au extins cercetarile impotriva lui si pentru abuz in serviciu, fals si uz de fals, constatand ca Pop nu a lucrat singur, ci a avut complici - persoane cu atributii de conducere sau control, fata de care se fac in prezent cercetari. El a fost retinut si arestat de i