Proiectele SAPARD privind infrastru-ctura rurala care au fost afectate de inundatiile din acest an ar putea beneficia de fonduri suplimentare de pana la 20 la suta din valoarea fiecaruia pentru acoperirea pagubelor. "Sunt foarte multe proiecte SAPARD care au inregistrat pagube din cauza inundatiilor.
Pentru acestea, analizam posibilitatea prelungirii termenelor de finalizare a executiei, precum si posibilitatea corectiei sumei respective in limita a 20 la suta din valoarea totala a fiecarui proiect", a declarat Gheorghita Corbu, directorul general al Agentiei SAPARD, in contextul inaugurarii pri-melor doua proiecte de infrastructura rurala in judetul Constanta.
Banii pentru acoperirea pagubelor ar putea proveni dintr-un fond gestionat de Agentia SAPARD. Pentru a beneficia de acest sprijin, consiliile locale trebuie sa invoce forta majora si sa trimita Agentiei SAPARD o documentatie din care sa reiasa ca proiectul SAPARD pe care il gestioneaza a fost afectat de inundatii.
De asemenea, pentru astfel de cazuri, consiliile locale pot apela si la un fond de cheltuieli neprevazute, de 1,5-2 miliarde de lei, pe care fiecare il are la dispozitie.
Seful SAPARD a aratat ca inca nu s-a facut o centralizare a valorii pagubelor si a mentionat printre cele mai afectate programe patru proiecte din judetul Suceava, unul in Constanta, patru la Bacau, cinci in Vrancea si trei in Buzau.
Pentru a nu se mai confrunta cu asemenea probleme, consiliile locale isi pot asigura proiectele SAPARD, insa, avand in vedere ca procedurile SAPARD nu impun obligativitatea acestei asigurari, autoritatile locale nu au apelat la serviciile societatilor de asigurare.
Proiectele SAPARD privind infrastru-ctura rurala care au fost afectate de inundatiile din acest an ar putea beneficia de fonduri suplimentare de pana la 20 la suta din valoarea