Au trecut trei luni si jumatate de la tragedia de la Mihailesti. Pe locul in care 18 militari si civili si-au pierdut viata se va amplasa un monument funerar si o parcare. Acele clipe de cosmar au ramas vii in memoria satenilor din comuna buzoiana, iar lacrimile nu s-au stins. Nimic nu poate inlocui pierderea celor dragi.
Procurorii au finalizat dosarul in acest caz si il vor trimite la instanta in urmatoarele saptamani. Locuitorii comunei buzoiene Mihailesti au fost in dimineata zilei de 24 mai martorii exploziei unui camion plin cu azotat de amoniu. Zilele trecute am mers din nou in zona care in urma cu peste trei luni devenea pe neasteptate polul mediatic din Romania.
Nenorocirea nu s-a soldat numai cu pagube materiale. Trei barbati din localitate au trecut in lumea celor drepti. Chiar daca urmasii victimelor au primit de la stat 120 de milioane de lei, banii nu pot sterge durerea sotiilor si copiilor ramasi in urma. Asezata intr-o casa la sosea, familia Pelmus a ramas fara singurul barbat din familie.
Dan s-a dus sa vada ce e cu explozia si "dus a fost", isi aminteste soacra sa, care nu-si poate stapani lacrimile. "Acum, fata mea trebuie sa-si creasca singura cele doua fete, de 14 ani si de 6 luni. Acum e plecata la Buzau sa ia rechizite pentru scoala", spune suspinand Viorica Hogea.
Ranit grav in urma exploziei, sefului postului de politie din localitate, Gabriel Hurlup, nu i se dadeau prea mari sanse de supravietuire. Dupa mai multe saptamani de spitalizare a invins moartea. La sfarsitul lunii, daca medicii isi vor da acordul, va reveni la serviciu. Politistul a fost recompensat si urmeaza sa fie inaintat in grad.
Trei dintre militarii in termen raniti au fost deja angajati la Grupul de Pompieri "Neron Lupascu" Buzau. Cel de-al patrulea are piciorul amputat si se afla in continuare in spital. Dar si el