Uniunea electorala a PSD cu PUR le-a adus lui Nastase si Voiculescu mai multe dureri de cap decat beneficii. Patronul umanistilor are dificultati in a-si convinge oamenii sa ramana in partid, iar Nastase, la randul sau, intalneste obstacole in a-i convinge pe liderii sai locali sa le cedeze locuri umanistilor.
Incepand cu ziua Congresului, cand s-a trezit boicotat in mariajul cu PSD prin absenta de la lucrari a liderilor locali cei mai cunoscuti, Voiculescu si-a vazut, zi de zi, oamenii orientandu-se catre alte partide. Pentru ca de la Marian Oprisan nu puteau spera nici macar la un loc de parlamentar, membrii PUR Vrancea s-au orientat catre PNG.
Aceasta ar putea fi doar o statie in parcursul loc politic, dat fiind apropierea din ce in ce mai mare dintre PSD si partidul lui Becali.
In PUR Buzau, a existat o aripa radicala care nu a dorit sub nici o forma colaborarea cu PSD, astfel ca trei consilieri judeteni umanisti au demisionat din partid. E vorba de Gheorghe Grigore, Emilian Dragoi si Ioan Caton Mateesescu, veniti in PUR dupa ce au fost exclusi din PRM, pentru ca au refuzat colaborarea cu PSD.
Acestia au votat, in iunie, alaturi de PNL si PD, ca umanistul Victor Mocanu sa devina presedinte al CJ. Mocanu, liderul PUR Buzau, cere de la PSD doua locuri eligibile si disparitia lui Vasile de pe listele pentru Parlament, precizand ca va demisiona, alaturi de alti colegi, daca aceste conditii nu vor fi indeplinite. Conducerea PSD nu este hotarata sa le faca aceasta concesie umanistilor.
Cele mai mari batai de cap Voiculescu le are in filialele care la locale au obtinut rezultatele cele mai bune si unde liderii umanisti nu vor sa se alieze cu PSD: Bacau, Galati, Prahova si Hunedoara. La Bacau, desi PUR ar fi putut pretinde trei locuri eligibile, PSD nu este dispus sa dea decat un singur loc.
Dincolo de acea