La Vilcea functioneaza de aproape un sfert de secol unul dintre cele mai vechi cluburi ale montagnarzilor din tara. Membrii fondatori se string si acum pe munte, unde isi asaza tabara de corturi, iar unii dintre ei, in ciuda virstei inaintate, dorm sub cerul liber ca in tinerete.
La Vilcea functioneaza de aproape un sfert de secol unul dintre cele mai vechi cluburi ale montagnarzilor din tara. Membrii fondatori se string si acum pe munte, unde isi asaza tabara de corturi, iar unii dintre ei, in ciuda virstei inaintate, dorm sub cerul liber ca in tinerete. Cel mai batrin membru al Clubului Vinturarita are 70 de ani, iar povestile colegilor despre viata pe munte sint cit se poate de interesante.
Clubul Vinturarita a luat fiinta in 1980, iar de atunci a activat neintrerupt, dupa cum ne-au declarat membrii fondatori. Conform traditiei, o data la doi ani iubitorii muntelui se intilnesc cu veteranii clubului, ultima reuniune avind loc de curind, in apropiere de Cascada Lotrisor. ?Clubul a aparut la initiativa tinerilor muncitori din oras si de la Combinatul Chimic. La inceput a fost un cerc de turism montan, dar am avut din ce in ce mai multi membri, devenind cunoscuti din om in om. Fiecare nou membru trebuia sa primeasca o recomandare pentru a fi inscris. Participam la concursuri intercluburi cu un numar de probe care nu s-au schimbat pina acum prea mult: parcurgerea unui traseu de regularitate, orientare in teren cu harta si busola, probe de acordare a primului-ajutor in caz de accident, iar de curind s-a impus o proba de alpinism. La incheierea programului era si o proba artistica in cadrul careia se spuneau poezii si se cinta despre munte?, isi aminteste Ion Gheorghe, primul presedinte al clubului. Traditia intilnirilor periodice a fost initiata de Ionica Cirstea, unul dintre membrii fondatori. ?Incercam sa ne intilnim din doi in doi ani. Pina in